Camperlife

There we go, drie maanden reizen met onze oude camper “Gerrit”. We kochten deze camper vorig jaar eigenlijk maar voor drie weken. We wilden op vakantie, huren was te duur en dus dachten we; we kopen er 1, die gebruiken we drie weken en daarna verkopen we hem weer voor hetzelfde geld zodat we een soort van gratis vakantie hebben gehad.

De eerste dagen van ons vakantie schilderden we de binnenkant wit, trokken het tapijt eruit en maakten we er een mini paleisje van. (Red blog over de renovatie voor foto’s)

Na drie weken waren we zo verliefd geworden op Gerrit dat daar ergens de droom moet zijn ontstaan om er drie maanden mee te gaan reizen.

Nu zijn we vertrokken. Vanaf Zeeland zwaaiden we naar opa en oma en reden we door naar een dorpje vlak onder Lille. Niet noemenswaardig, want er was buiten een supermarkt niets te doen. Via apps als; campercontact & park4night kun je camperplekken zoeken. Soms betekend dit een verlaten parkeerterrein met niets, een andere keer is het een verborgen parel met gratis water en stroom of soms betaal je een paar euro en heb je een toilet oid.

Onder Lille vinden we een camperplek waar nog net een mooi plekje vrij is onder een boom. Er is water of stroom, maar daar moet je voor betalen en zoals het nu lijkt hebben we niets nodig. We hebben flessen drinkwater ingeslagen en de gasfles van de vorige vakantie is nog niet leeg. De volgende dag vertrekken we richting Orleans, dat is met een normale auto of snelheid misschien 2,5 tot 3 uurtjes rijden, maar wij gaan mega langzaam met onze camper en dus vinden we dat soort afstanden helemaal prima. Naast een rivier vinden we een camping waar we voor 15 euro kunnen staan, kunnen douchen, stroom hebben etc. Ons doel is vooral om elke dag een stuk te rijden zodat we echt vakantie kunnen vieren in Spanje.

Onze volgende nacht is wel speciaal, we maken dan namelijk voor het eerst gebruik van ons lidmaatschap van Franse Passion! Het boek + lidmaatschap kost je 30 euro en kun je online bestellen. In het boek vind je allemaal boeren bedrijven door heel Frankrijk waar je gratis en voor niets een nachtje op het erf mag slapen. Dit kunnen pluimveehouders zijn tot bloemenkwekers, van alles. Wij komen op het erf van een jam-maker/midgetgolf houder/bloemenkweker/manusje-van-alles. Bij je lidmaatschap krijg je een sticker, die plak je op de vooruit en zo weet de boer dat je met ‘France Passion’ reist. Het is een stuk gras dat deze boer heeft gereserveerd voor France Passion reizigers, maar jeetje wat is het mooi. We kijken uit over de landerijen en zien letterlijk alleen maar weilanden. Een uitzicht waar je in een hotel flink voor zou betalen. Super idyllisch, mooi en een dikke aanrader. Blijf je dus vooral in Frankrijk reizen en ben je zelfvoorzienend met je camper, ga dan zeker voor dit lidmaatschap. (Zelfvoorzienend betekend; eigen water, toilet en stroom, de boer heeft letterlijk alleen een stuk gras of erf voor je)

Onder Bordeaux doen we onze volgende ontdekking. We vinden een camperplaats in Hostens (sla deze op in je must-visites-lijstje). Het is een simpele camperplek midden tussen de naaldbomen wat het zo geweldig maakt. Als wij aankomen zijn er maar twee andere campers en het is prachtig weer. De camperplek ligt aan een recreatieplas waar je kano’s kunt huren en waterfietsen, het zandstrand is bijna wit en de plas is omringt door bomen. Voor wandelaars en mountainbikers zou dit helemaal walhalla moeten zijn, maar voor ons is het ook echt top. Er is een simpel cafetaria waar we een biertje bestellen en genieten van deze manier van reizen. Geen plan hebben blijft het beste plan ooit te zijn. Reizen op de bonnefooi en je laten verrassen door de mooie plekken die je last minute toch wel vind. Er zijn genoeg plekken.

Inmiddels rijden we door naar Spanje. We willen starten in Malaga, dus we hebben nog aardig wat kilometers te gaan door het binnenland. Maar dat bewaar ik voor een volgende blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *