Gran Canaria, perfecte locatie voor een mini break. 

Een groen eiland met oneindig veel mogelijkheden. Wij vlogen een paar dagen na kerst om het nieuwe jaar in te luiden met een klein beetje zon op ons hoofd. Heerlijk. 

Absolute do’s op het eiland; 

De zandduinen van Maspalomas bezoeken. 

Aan de zuidkant van het eiland ligt het stadje Maspalomas. Het stadje zelf leeft echt van toerisme, dus om te verblijven raad ik je deze stad niet aan, maar de zandduinen zijn zeker de moeite waard (ondanks dat dit geen hidden treasure is). Als je langs het strand naar de zuidkant van het stadje loopt doemen de zandduinen al op in de verte. De zandduinen bestaan uit een beschermd natuurgebied van 5 vierkante kilometer en zover je kunt kijken zie je grote heuvels van zand. Een onwerkelijk gevoel & geweldig uitzicht. Vergeet je fles water en camera niet. 

Playa de las Canteras; 

Als ik een tip mag geven; zoek een appartement of hotel in Las Palmas, de hoofdstad van Gran Canaria. Het is een smalle lange stad aan de noordkant van het eiland. Wat ik zo leuk vond aan deze stad is dat het direct aan het strand ligt. Ideaal, je wandelt zo van de winkelstraten de boulevard op en binnen 1 minuut sta je met je enkels in het water. De noordkant van de boulevard is wat drukker en toeristischer, maar hoe verder je naar het zuiden gaat (richting de surfstranden) hoe rustiger, localer en jonger het word.

Aan de boulevard vind je super veel eetzaakjes en koffietentjes allemaal met een terrasje richting het strand. Direct voor de stad vind je echte zwemstranden, maar een paar honderd meter verderop heb je de beste surf golven voor zowel beginners als pro’s. 

Bij de surfshops huur je gemakkelijk (en spotgoedkoop) een board voor 1 uur tot een hele dag. Super tof om zo je middag lekker door te brengen op het water. 

Qua eten raad ik je echt aan om te wachten tot er een tafeltje vrij komt bij ‘ La Bikina’ – een klein maar onwijs lekker tentje aan diezelfde boulevard. Vet lekkere broodjes, salade bowls en curry’s staan op de kaart. Verder verse sapjes en goede koffie (en dat laatste is zeldzaam op het eiland). 

Als je na een dag surfen toe bent aan een cocktail dan is ‘Mumbai Sunset Bar’ the place to be. Niets speciaals qua interieur, maar wel perfecte cocktails en een top locatie. 

Een andere aanrader op een steenworp afstand van deze cocktailbar is ‘The Block’, een nieuwe hippe tent waar je vooral terecht kunt voor broodjes & snacks. Wij kwamen hier in de januari net na 17 uur pas langs, toen was de zon helaas net weg op het terras, in de zomermaanden gaat dit echt een hot spot zijn.  

Het midden van het eiland; 

De Roque Nublo is ook de moeite waard. Je bent zeker niet de enige die deze rots van dichtbij wil bekijken, maar er zijn genoeg aftakkingen van de paden onderweg naar de Roque Nublo waar je in alle rust kunt genieten van het uitzicht. De parkeerplekken zijn schaars, maar gelukkig nemen ze het in Spanje niet zo nauw met de officiele plekken, dus mijn tip is; zet de auto daar neer waar hij past en niet al te veel in de weg staat. 

Het is een klim van ongeveer 1,5km die je prima kunt doen op je sneakers en zelf met een baby in de draagzak. 😉 Helemaal aan het eind van het lange bergpad staat de Roque Nublo, een rotsblok van 70 meter hoog. Het uitzicht is echt adembenemend.

Outlet shoppen; 

Oh boy; Sas, are you kidding. Vlakbij Las Palmas aan de snelweg vind je een mega groot shopping center met alleen maar outlet winkels. Ik kan hier dus echt heel blij van worden. Kleding van Nike en Hurley, maar dan voor een spotprijsje. Ben je er toch in de buurt dan is dit een goede plek om die laatste lege ruimtes in je koffer te vullen met een nieuwe outfit. 

Enjoy! 

Liefs, Sas, Syb & Jeppe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *