Met een baby op reis

Wat neem ik mee? Een veel gestelde vraag en daarom hier een “baby-pak-lijst”. Alle standaard spullen neem je natuurlijk gewoon mee, kleertjes, luiers (slechts voor de eerste twee dagen, daarna zijn die wereldwijd te koop), billendoekjes, zonnebrand etc. Maar er zijn ook een aantal dingen die je zeker niet moet vergeten;

– voeding, het kan zijn dat jou voeding niet verkrijgbaar is of een andere samenstelling heeft in je vakantieland. Neem daarom voldoende mee, want overstappen op een andere voeding met alle krampjes die daarbij horen is geen aanrader op vakantie.

– neusspray. Ga je vliegen met je baby of rijd je met de airco aan, hoe goed je je kleintje ook inpakt, een verkoudheid heb je zo te pakken. (Op vakantie misschien nog wel sneller) Door een snotneus eten baby’s minder goed omdat ze niet vrij kunnen ademen door hun neus. Een neusspray speciaal voor baby’s is dus aan te raden en veilig in gebruik.

– muggenspray/balsem; niet alle muggenspray’s zijn geschikt, er mag namelijk geen deet in zitten voor baby’s. Check merken als “ohlief” of “care-plus” (die laatste spuit ik alleen rondom Jeppe, hij is mij te sterk)

– om het medicijn lijstje dan even af te maken; neem voor de zekerheid je thermometer, alcohol (om te reinigen), vaseline & baby paracetamol mee

– klamboe, thuis heb ik deze nooit gebruikt, maar aan een Frans beekje, het IJselmeer of aan de Griekse zee is dit wel een aanrader. (Ook voor over je kinderwagen)

– een slaaptentje. Jeppe slaapt in de camper in zijn eigen mini tentje. Het tentje is heel compact op te vouwen en weegt niets. Het tentje is helemaal van gaas, dus ’s nachts geen last van muggen. (Overdag slaapt hij ook vaak in de tent onder een boom in de schaduw)

– een schone outfit in de luiertas. Niet alleen voor de baby, maar stop ook een schoon shirt voor jezelf in de luiertas. Niets vervelender dan een shirt dat nat is van de babykwijl/mondjes melk die terugkomen terwijl je nog een eind moet reizen.

– een mega goede thermosfles! Ik kocht een thermosfles die tot zeker 12 uur echt warm blijft. Ideaal in de camper, in een tent of op een hotelkamer als je midden in de nacht half slaapdronken een fles moet maken. Trust me; dan heb je geen zin om eerst water te koken terwijl je baby de camping wakker gilt of de buren in het hotel.

– neem afwasmiddel en een zakje biotex mee! Dat eerste voor de flessen en de biotex voor spuitluiers en kwijl slabjes. (Dat zakje biotex is trouwens heel gek als je vliegt, dat witte spul in een zakje lijkt heel ergens anders op)

Dan nog de volgende tips voor een vliegreis; de maxicosi of een opklapbare kinderwagen of buggy mag tijdens een vliegreis mee tot aan de gate, deze lever je daarna in en krijg je direct terug na de landing.

Een grote kinderwagen moet worden ingecheckt, deze lever je af bij oddsize bagage. Om je kinderwagen veilig te vervoeren kun je een PramPack gebruiken, deze huur je super gemakkelijk via marktplaats. IDEAAL!

Verder is het fijn om je kleine tijdens een vliegreis bij opstijgen en landen een fles te geven zodat ze geen last krijgen van hun oortjes. (Alhoewel Jeppe tijdens zowel het stijgen als dalen diep lag te slapen en nergens last van had)

Safe travels. ❤️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *