Slapen op een boerenerf

Nachtjes weg in Nederland, het zal je verbazen hoe leuk ons eigen kikkerlandje is. Van een stedentrip tot platteland, ik kan je wel 1001 dingen aanraden. Ik zal heel eerlijk zijn. Reizen is een must voor mij, ik wil zoveel mogelijk dingen zien en ervaren en inmiddels heb ik ook Syb aangestoken met dit virus. Heel even was ik bang dat met de komst. van Jeppe we op onze tripjes moesten inleveren, maar niets is minder waar.

Onze camper Gerrit moet naar de winterstalling in Drenthe. Het is te koud om in Gerrit te slapen en daarom kiezen we voor een B&B halverwege onze reis in Epe.

Syb & Jeppe pakken de camper en ik rijdt met de auto die kant op. Ik win, want ik kom ruim een uur voor de mannen aan op locatie. Een lange oprijlaan midden in de weilanden met bewegwijzeringsborden als; ‘Boerderij Buitengewoon’ & ‘de Zwevende Hemel’ die kant op, maken mij direct enthousiast.

Wij hebben voor 1 nacht de lodge geboekt. Een houten huisje met een veranda en een vrij uitzicht over het weiland & een deel van het bos. Voor de lodge staat een hottub en er grazen drie ezels.

Heel idyllische. Binnen in de lodge zijn twee kleine slaapkamers met beide een 2 persoonsbed. Er is een badkamer met een fijne douche & toilet, een keuken, een eettafel en een knusse zithoek met banken en een stoel. Wat direct opvalt is dat er geen TV is en al snel word duidelijk dat ook WiFi niet aanwezig is. Voor mij altijd even schakelen, maar stiekem is het ook wel heel fijn.

Omdat Syb en Jeppe nog onderweg zijn ga ik alvast op onderzoek uit. De houten lodge staat op een boerenerf van een veehouder. Naast de lodge staat een grote koeienstal vol met koeien, maar dat zijn zeker niet de enige beesten. Ik kom tijdens mijn rondje over het erf nog veel meer tegen, namelijk; varkens, kippen, konijnen en tientallen jonge katjes.

Voorin op het erf staan grote safari tenten. Er is niemand dus ik besluit even te spieken. De tenten zijn mega ruim en van alle gemakken voorzien. Een bedstee, een losse slaapkamer, een mega badkamer, keuken. Alles is er. Ook staat er naast elke safari-tent weer een hottub. Deze boeren begrijpen wat relaxten betekend.

Naast onze lodge is de “supermarkt”. Het is een winkeltje dat heel de dag en nacht open is en waar je zelf mag shoppen en opschrijft wat je gepakt hebt. Betalen doe je pas als je weer uitcheckt. (Contant)

Vlees, heel veel vlees in een vriezer, verschillende soorten pasta’s, sausen, ijsjes, biertjes, er is van alles te koop voor een prima avondje in de lodge. Wij zijn deze nacht de enige gasten en we hebben redelijk last minute geboekt, dus echt verse producten liggen er niet als groente en fruit, maar ik denk dat dit tijdens het hoogseizoen wel aanwezig is. Ik doe inkopen en besluit een simpele pasta te maken en ik sla wat lekkere streekbiertjes in.

In de winkel kun je ook een briefje achterlaten voor het ontbijt. Dit moet je voor 19:00 uur doen en dan staat de volgende ochtend in de winkel je ontbijt klaar. Ik besluit de ontbijt mand voor 2 personen te doen met koffie, thee en alles er op en er aan.

Wanneer Syb & Jeppe dan eindelijk aankomen ga ik direct aan de slag in de keuken. Het is al een beetje laat en dus besluit ik de hottub niet vol te gooien. De eigenaar vertelde namelijk na een korte rondleiding al dat het vullen & verwarmen best even duurt. Jammer, want een eigen bad met vrij uitzicht over de weilanden is natuurlijk wel een romantisch idee.

img_7238.jpg

Na het eten brengen we Jeppe naar bed en zoeken een spelletje uit de kast uit. Wel echtt even wennen zo zonder internet & TV, maar stiekem is het heerlijk om gewoon samen aan tafel een spelletje te spelen. Als we zeker weten dat Jeppe slaapt lopen we nog even terug naar het winkeltje (echt 20 meter naast de lodge) voor een ijsje. 😛 We zijn op vakantie toch?

We slapen echt zo diep en vast die nacht, top. Het zal de buitenlucht zijn. Ook Jeppe draait een goede nacht, dat is misschien nog wel veel belangrijker.

In de winkel staat vanaf 08:00 uur ‘s morgens de ontbijtmand klaar. Ontbijtmanden beter gezegd want ik zie twee goed gevulde manden staan met de naam van ons huisje erop. Koffie, thee, sap, eitjes, verse broodjes (heel veel), vlees, kaas, hagelslag, boter, zout, jam, etc. Het is echt ontbijten 2.0. We krijgen lang niet alles op en daarom nemen we een deel van de broodjes mee in de camper aangezien we toch nog een eindje moeten rijden.

Voor we dat doen lopen we nog een rondje over het boerenerf. Het word ons duidelijk dat het om een zorgboerderij gaat waar jongeren met een verstandelijke beperking meehelpen om de boerderij en de beesten te onderhouden. Fantastisch. We krijgen heel veel uitleg over de dieren, over wat hun taken zijn op de boerderij en we mogen overal rondlopen. We knuffelen met pasgeboren konijntjes, aaien de mini katjes die overal rondlopen, kijken bij de varkens, voeren de koeien en vermaken ons zo heel de ochtend op de boerderij. Wat is dit een heerlijke plek.

Er is dus 24 uur per dag eten beschikbaar in de boerderijwinkel, er zijn honderden beesten die je mag knuffelen, voeren, aaien, etc, de huisjes zijn echt tiptop in orde en voor de romantische avonden is er bij elk huisje een hottub, wauw. Dat deze plek niet rammetje volgeboekt zat is echt een wonder.

Ideaal om een weekendje weg te gaan met je kids. Overdag vermaken zij zich prima bij alle beesten of in de speeltuin achterop het terrein en s’avonds kun jij lekker je momentje pakken naast of rondom het huisje op de veranda of in de hottub.

Niet gesponsord, wel enthousiast.

Enige nadelen die ik ook eerlijk met je deel; je slaapt op een boerenerf, dat ruik je. Ik persoonlijk vind dit geen nadeel, maar ik ben opgegroeid in Friesland, dus ben wel iets gewend qua geur. 😉 En er zitten veel vliegen, ook dit heeft alles te maken met het boerenbuitenleven. Maar de voordelen winnen het absoluut van de nadelen. Veel plezier.

Liefs, Saskia

Gegevens;

Boerderij Buitengewoon

Le Chevalierlaan 1

8162 PD Epe

Wij verbleven in de lodge: De Zwevende Hemel.

www.boerderijbuitengewoon.nl

Het huisje liever zien? Check dan onze vlog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *