Weekendweg in Noord Limburg

Waar moet ik beginnen, dit weekend was zo onwijs tof dat ik even stap voor stap alles langs moet gaan in mijn hoofd om het ook allemaal goed op papier te krijgen. Noord Limburg, ongeveer 1,5 uur rijden van Amsterdam, maar toch waan je je in een hele andere wereld.
We slapen in Droompark Maasduinen, een vakantie park dat omringt wordt door grote groene naaldbomen. Ons huisje dit weekend is een zogeheten Tiny House, een huisje dat inderdaad erg tiny is, maar daar door juist heel schattig & romantisch. 

 

Ontbijt op bed in ons Tiny House.

En alles is er, een uitgebreide keuken, een bar waaraan we kunnen ontbijten, een toilet + douche & een kleine slaapzolder met een heerlijk twee persoonsbed. 

 

Voor de deur is een ‘fireplace’ waar we ‘s avonds een fikkie mogen stoken en in de hoek staat een hottub die op verzoek opgestookt word. Dat laten we ons geen tweede keer zeggen, we gaan namelijk trampoline springen, willen nog een hapje eten en moeten nog wat boodschappen doen, maar plonsen daarna maar al te graag in een warm bad.

Wij rijden richting Horst naar Jump XL, een trampoline paradijs waar we even een uurtje los gaan & alle kantoor stress van de afgelopen week eruit springen.

Eten doen we bij Boscafe Het Maasdal in Horst, een klein kwartiertje rijden vanaf ons huisje. Een schattig restaurant gelegen aan een idyllische visvijver en met een uitgebreide bierkaart. Wij gaan voor de vis salade & de kip piri piri, twee betaalbare gerechten want inclusief vier drankjes en een broodplankje vooraf betalen we zo’n 50’ euro.

Zoals afgesproken plonsen we na ons maaltje thuis bij ons tiny huisje zo in de hottub. Babyfoon aan, Jeppe lekker in zijn bedje & wij met een glas koude witte wijn even al dobberend nadenken over het leven.

Dag 2
Vandaag gaan we semi sportief doen. We huren twee fietsen voor ons en een fietskar voor Jeppe bij Ger Kellenaers. Een bevlogen fietsenmaker die ons alles verteld over de omgeving.

Op de fiets Noord Limburg verkennen

Er is een fietsroute genaamd; ‘Go Agro’ die je zeker niet mag overslaan. Via de app ‘Liefde voor Limburg’ kunnen we de route volgen en zo stappen we gewapend met ons mobiel als routeplanner op de fiets. De ‘Go Agro’ fietsroute neemt je mee langs allerlei agrarische bedrijven die allemaal hun deuren openstellen voor publiek. Onze eerste stop is een geitenboerderij. We hebben geluk want het is geiten-voedertijd wanneer wij aankomen.

Syb krijgt een emmer voer in zijn hand en stapt zo het geitenverblijf in en we vertrekken pas als alle geitjes hun buikje rond hebben gegeten. Zelf kun je hier op de geitenboerderij verse geitenkaas kopen om mee te nemen. (Tip; als je zelf een broodje meeneemt dan heb je vanaf deze stop dus verse geitenkaas als beleg)  

Bijenkorven achterin de tuin

Onze tweede stop is bij Akkie’s tuin. We worden vrolijk onthaald door Henk & Ans die ons meenemen in de wondere wereld van de Bij! In de tuin bloeien fruitbomen, kruiden, bloemen en er staan vooral heel veel bijenkorven. In no time krijgen we zoveel informatie dat we bijna zelf imker kunnen worden na deze ontmoeting. Het eindeloze geduld van deze mensen en hun passie voor de natuur maakt het een geweldige stop tijdens deze fietsroute. 

De hele fietstocht kan gedaan worden in 1,5 uur tijd, maar wij zijn inmiddels al 4 uur onderweg omdat we zo lang blijven kletsen terwijl de laatste (en mijn meest favoriete stop) nog moet komen; Blue Berrie Hill!

Blue Berrie Hill is een onwijs grote blauwe bessen kwekerij van negentig voetbalvelden groot.

Blauwe bessen vlaai + smoothie.

Midden tussen de blauwe bessen struiken staat een theehuis waar je allerlei lekkernijen gemaakt van, jawel, blauwe bessen kunt eten & drinken.Wij gaan voor een blauwe bessen smootie, een stuk blauwe bessen vlaai en nemen ook een blauwe bessen worstenbroodje met blauwe bessen mayo. Dit laatste klinkt misschien ontzetten vreemd, maar trust me; dit wil je echt eten!
Onze kleine Jeppe krijgt een super gezonde pure bessensap in zijn drinkbeker, zo lekker.

Nadat we dit allemaal op hebben is het tijd voor actie! We gaan zelf blauwe bessen plukken! YAY! Een deel van de plantage is speciaal voor ‘zelf-plukkers’ afgezet en ondanks dat het al einde van het seizoen is hangen er nog voldoende rijpe bessen aan de struiken om door ons geplukt te worden.
Binnen no time hebben we een emmer vol en zelfs Jeppe helpt mee door besjes van de onderste takjes te pakken.

Je betaald aan de hand van hoeveel gram je zelf geplukt hebt. Je kunt dus op je gemakje zelf bepalen hoe lang je in de tuin rond loopt.

Als we uitgeplukt zijn krijgt Jeppe zijn aller eerste officiële pluk diploma en krijgen wij onze eigen geplukt bessen mee in een bak. Het zijn er wel erg veel geworden, maar gelukkig kun je ze thuis invriezen en op die manier nog lang bewaren.

Zelf bessen plukken bij Blue Berrie Hill

Daarna racen we snel terug naar de fietsenzaak om onze fietsen weer in te leveren. Al met al hebben wij ruim 6,5 uur over de tocht gedaan, maar als je sneller wilt dan kan dit zeker!

We sluiten deze dag af voor ons Tiny huisje aan de vuurplaats waar we zelf met houtblokken een kampvuur bouwen. Ideaal dat er rondom het huisje zoveel te doen is, want Jeppe kan lekker in zijn reisbedje slapen terwijl wij op steenworp afstand genieten van de buitenlucht. 

 

Dag 3
De volgende ochtend staan we vroeg op want om 10:00 uur hebben we afgesproken met Tom. Tom is eigenaar van Taste & Go, een restaurant, lunchroom, sportschool, indoor lasergame hal, pedel baan en sportschool in 1. Goedlachse Tom neemt ons mee naar een toren van 30 meter hoog aan de Maas.

Syb & Jeppe op de toren

De toren is toegankelijk voor publiek door een euro in de toegangspoort te gooien. Eenmaal boven heb je een geweldig uitzicht over de Maas, maar daar komen we niet voor. Tom is namelijk bepakt en bezakt met touwen, een helm en katrollen. Syb gaat namelijk onder begeleiding van Tom abseilen van de toren. Argh! Terwijl Jeppe en ik even kort genieten van het uitzicht wordt Syb in allerlei tuigjes gehezen. Syb krijgt een dikke kus van ons en daarna gaan Jeppe en ik weer veilig via de trap naar beneden om vervolgens toe te kijken hoe Syb naar beneden komt glijden aan een touw.

Abseilen bij Taste & Go

Daarna eten we nog een lekker broodje bij Taste & Go, nemen een smootie + een bak koffie en dan komt ons bezoek aan Noord Limburg alweer ten einde. Rondom de toren kun je trouwens nog ideaal fietsen en wandelen, dus voor iedereen die hier een bezoekje brengt en meer tijd heeft; maak zeker gebruik van deze mooie locatie. 

Jeppe en ik voor de toren

Hieronder alle adressen, mocht je exact dezelfde reis willen volgen, stuur ons dan een berichtje want dan maak ik graag een reis op maat. 

Liefs, Saskia Roads to Follow

* Tiny House op Droompark Maasduinen in Belfeld. * Trampoline park Jump XL in Horst * Diner bij Boscafé het Maasdal * Fietstocht Go Agro Horst aan de Maas * Blauwe bessen plukken bij Blue Berrie Hill! (op ongeveer ¾ van de route) * Abseilen & lunch bij Taste & Go in Wellerlooi

Een gedachte over “Weekendweg in Noord Limburg”

  1. Wat een lekker weekendje weg! Zo leuk dat jullie in een Tiny House in ons dorp verbleven! Zo te lezen hebben jullie het goed naar jullie zin gehad!

    Liefs Suus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *